Celeb

Barak Obama Fitnes rutina i plan ishrane - Zdrava slavna osoba

Najdinamičnija i najharizmatičnija ličnost, 44. predsednik SAD Barak Obama ima atletsko i pocepano telo. Ovaj moćan i spektakularan čovek ima prirodno miran i staložen izgled, koji drži milione magnetnih reči i govora da inspiriše ljude.

Barak Obama koji je disciplinovan u svom svakodnevnom životu redovno vežba. Nije samo predsednik taj koji svakodnevno vežba, čak su i njegova supruga Mišel Obama i njegove dve ćerke, Saša i Malija, podjednako svesne svog zdravlja. Veoma poseban u pogledu svog zdravlja, čovek jede zdravu hranu i izvodi sve vrste vežbi kako bi održao kondiciju.

Bez sumnje, poznata ličnost daje primer i širi snažnu poruku među svim ljudima srednjih godina kroz svoj rutinski život posvećen fitnesu.

Telo Baraka Obame

Kada osoba na tako visokom rangu, koja zahteva mnogo vremena, pažnje i akcije, može da dobije vremena za svoje treninge, zašto bilo koja druga osoba njegovih godina ne može dobiti vremena za treninge? Nijedna druga osoba ne bi trebalo da bude toliko zauzeta kao predsednik.

Trening alternativnog otpora

Matthew Ransom, poznati britanski lični trener, ima sve reči zahvalnosti za Obamino zategnuto telo. Dok deli tajne iza Obaminog fit tela, Metju kaže da je alternativni trening otpora koju je preuzeo Obama doveo ga je u ovu savršenu formu.

Ako vaše srce radi između 65 i 75 procenata vašeg otkucaja srca, i vi možete da koristite trening otpora da biste postigli maksimalnu kondiciju. Međutim, ako vaš broj otkucaja srca pređe ovu granicu, i dalje ćete moći da ostanete u formi, ali vaše telo neće sagorevati masti.

Pogledi Baraka Obame o vežbama

Obama deli, on generalno smatra mlade ljude koji žele da održe svoju formu, ali kada napune četrdesetu, njihova strast ili umire ili postaje retka da se vidi.

Nakon što pređe 40 godina, čovekovo telo slabi i postaje podložnije raznim bolestima kao što su bolesti srca, artritis, rak i moždani udar. Vežbe su jedini način da održite pravilno funkcionisanje unutrašnjih organa i Obama ovu činjenicu veoma dobro shvata.

On deli svoj problem niskog krvnog pritiska i veruje da je za njega ključno da vežba da bi se klonio više bolesti. Najdinamičniji i najmoćniji muškarac oseća da ako ljudi stariji od 40 pokušaju da ih izvuku iz zone udobnosti upuštajući se u vežbe; oni će biti zapanjeni kada vide rezultate jer se zaista osećate divno kada vidite sebe u dobroj formi.

Barak Obama Fitnes režim

U svojoj autobiografiji Dreams From My Father, Obama kaže da je trening učinio delom svog života sa 22 godine i da je to bilo vreme kada je rekao i strogo NE drogama i alkoholu. U početku je počeo sa tri milje trčanja i od tada to prati.

Prirodno vitki Barak Obama ustaje rano ujutru i odlazi u teretanu u 7:30 ujutro. Predsednik ide u teretanu šest dana u nedelji i ne propušta ni jedan dan vežbanja. Često menja svoje vežbe. Na primer, ako jedan dan vežba kardio vežbe, sledećeg dana će igrati košarku. Njegove promene takođe variraju u zavisnosti od vežbanja gornjeg i donjeg dela tela.

Barak Obama igra košarku

Za kardio vežbe, on trči na trakama za trčanje ili eliptici 15 minuta. Njegova rutina vežbanja ima dva dana rezervisana za kardio vežbe i četiri dana za trening sa tegovima. Obama ima pristup teretani i košarkaškom terenu u samoj Beloj kući.

Čovekov natrpan raspored ne dozvoljava mu da se povuče više od 45 minuta za treninge u toku dana. Iako Obama želi, bio bi prezadovoljan da je dobio 90 minuta za trening. Obama smatra da su vežbe najbolji način da unesete harmoniju između tela i uma.

Plan ishrane Baraka Obame

Obama razume vezu između uravnotežene ishrane i vežbanja. Drži se na distanci od bezvrijedne i nezdrave hrane. Njegova ishrana se sastoji od hrane bogate vlaknima kao što su sveže povrće i voće, kalcijum, proteini, piletina i folna kiselina.

Dijeta bogata proteinima odlično funkcioniše u konjugaciji sa vežbama i čini program mršavljenja još efikasnijim sagorevanjem više kalorija. Vitamin C pomaže u održavanju dobrog zdravlja zglobova, a kalcijum obezbeđuje gustinu kostiju.

Jednostavno zaljubljen u brokoli, Obama voli da ima organski čaj od bobica, proteinske pločice i sirove orašaste plodove u svojim grickalicama nakon treninga. Uprkos zabrani gotovo svih vrsta nezdrave hrane, Obama ne može da odoli svojoj ljubavi prema čokoladama od karamela. Povremeno puši i cigarete.