Celeb

Preventivna dijeta 3-2-1 - Plan ishrane za povećanje energije - Zdrave slavne osobe

Preventivni plan ishrane 321

Da li ste ikada na hranu gledali kao na pojačivač energije? Ako niste, ovo je pravo vreme da promenite svoju perspektivu o hrani. Hrana je kao gorivo za vaše telo. Da biste održali dobro zdravlje svog tela i mozga, od vitalnog je značaja da svoje telo hranite visokokvalitetnim gorivom.

Voće sa visokim sadržajem vlakana, povrće, orašasti plodovi i semenke, integralne žitarice itd. spadaju u kategoriju zdrave i hranljive hrane. Oni su u stanju da obezbede adekvatnu ishranu vašem telu. Suprotno tome, nezdrava hrana, prerađena hrana, rafinisana hrana itd. su nezdrava hrana zbog koje vaše telo postaje domaćin brojnih bolesti.

Created by Joy Bauer, registrovani dijetetičar i kreator programa ishrane Joy’s Life, Preventivni program ishrane 3-2-1 je neverovatan program ishrane koji će podići vašu energiju i osloboditi vas žudnje. Možete izgubiti ogromnih 35 funti za šest nedelja dok se pridržavate programa ishrane.

Šta je preventivni plan ishrane 3-2-1?

Preventivni plan ishrane 3-2-1 sastoji se od zdrave hrane. Ove namirnice će ubrzati vaš metabolizam, pokrenuće proces sagorevanja masti u vašem telu i pomoći će vam da brzo postignete vitko telo. Plan ishrane ima ukupno trajanje od šest nedelja. Nakon što izgubite šest funti u prvoj nedelji, gubitak težine će biti postepen jer ćete posle toga gubiti dva kilograma svake nedelje.

Ne postoje ni stroga ograničenja ni hrana bez ukusa koja je naglašena programom ishrane; u stvari, dozvoljeno vam je da umereno konzumirate i svoju omiljenu hranu kao što su čokolada, kolači itd. Vaš dnevni režim ishrane će se sastojati od tri obroka, dve užine i jedne opcione hrane.

Vaša potrošnja kalorija tokom dana može varirati od 1200 do 1800 kalorija dnevno. Vaše godine, pol, visina itd. će odrediti koliko kalorija treba da unosite dnevno da biste ostali zdravi i vitki. Uz ishranu, postoje i sjajne strategije koje daje program ishrane koje će vas motivisati i održavati u dobrom duhu.

Kontrolišite žudnju hranom

Žudnja je glavni razlozi koji kod vas podstiču nezdrave navike u ishrani. Kada udari glad, samo jedete šta god dođe pred vas. Hrana ne samo da vas može energizirati, već može i usporiti vašu želju. Ako steknete naviku da uzimate zdravu i uravnoteženu ishranu, takođe možete održavati svoju vitku formu tela.

Zdrava hrana će popuniti nutritivne nedostatke u vašem telu, što je uglavnom jedan od glavnih uzroka rezbarenja. Pored toga, ove namirnice će vas održavati u dobrom raspoloženju, što će dalje pratiti emocionalnu ishranu.

Hrana bogata vlaknima i proteinima je veoma efikasna u suzbijanju vaše želje. Održavaju vas sitima i zadovoljnim duže vreme i ne unose kalorije u vaše telo. Ove namirnice takođe poboljšavaju vaš temperament i oslobađaju vas od stresa.

Tri faze Preventivnog plana ishrane 3-2-1

Preventivni program ishrane 3-2-1 će delovati na vaše telo u tri faze. Hajde da brzo pogledamo ove tri faze.

Prva faza – U prvoj fazi biće brz gubitak težine. U ovoj fazi su zabranjene sve vrste hrane sa visokim sadržajem ugljenih hidrata, kao što su bela testenina, hleb, pirinač, krompir itd. Ova faza će trajati nedelju dana.

Druga faza – U ovoj fazi ćete se pridržavati smernica dijetalnog rešenja i smršaćete. Vaš gubitak težine u ovoj fazi će biti relativno sporiji nego u prvoj fazi. Morate biti u drugoj fazi dok ne postignete željenu težinu.

Treća faza – Treća faza je poslednja faza programa ishrane i ona će vam usaditi zdrave navike u ishrani koje će vam ostati zauvek.

Šta će učiniti plan ishrane 3-2-1 za prevenciju?

Preventivni plan ishrane 3-2-1 pružiće vam strukturirani plan obroka. Dakle, ne morate da brinete o planiranju obroka. Za razliku od drugih planova ishrane koji uglavnom ignorišu mentalno zdravlje i uvode samo promene u ishrani, preventivni plan ishrane 3-2-1 će doneti pozitivne promene u ponašanju u vama koje će vas inspirisati da ostanete pri rešenju dijete.

Namirnice odabrane programom ishrane sadrže manje kalorija i veoma su zasitne. Osećaćete veliko zadovoljstvo čak i uz konzumaciju malih porcija hrane. Ljudi koji imaju veoma zauzet raspored na poslu mogu mnogo da dobiju od programa ishrane jer ne moraju da troše mnogo vremena na plan mršavljenja.

Vežbe u Preventivnom planu ishrane 3-2-1

Vežbe su efektivno postale deo programa ishrane. Osobe na dijeti treba da praktikuju vežbe u odnosu 3-2-1, odnosno kardio vežbe tri minuta, trening snage dva minuta i vežbe za stomak jedan minut.

Šestominutnu rutinu treninga treba ponoviti trideset minuta dnevno. Ove vežbe će pomoći vašem telu da brže sagoreva masti. Kada vidite da vaše telo gubi na težini, zaista ćete se osećati motivisanim i sa više entuzijazma ćete nastaviti sa programom ishrane.

Pored njih, u program ishrane uključeni su i joga, pilates, plesni pokreti, kružni treninzi. Različite vrste treninga će tonirati različite delove vašeg tela i sagoreće kalorije iz vašeg tela.

Uzorak plana obroka

Preventivni plan ishrane 3-2-1 je praktičan program ishrane. Plan ishrane insistira na konzumiranju šest malih obroka dnevno. Hajde da pogledamo jedan od primera planova obroka preventivnog programa ishrane.

Doručak

Za doručak možete imati jednu kašičicu pšeničnih klica, jednu šoljicu kafe, pola dinje, pola šolje malog mladog sira itd.

Jutarnja užina

U jutarnjim užinama možete imati kašiku putera od kikirikija, dva pirinčana kolača, sendvič sa hlebom od celog zrna itd.

Ručak

Za ručak možete imati ledeni čaj bez šećera, pileća prsa, pečenu govedinu, ćureći Ruben sendvič itd.

Поподневна ужина

U popodnevnim zalogajima možete jesti jogurt od jagoda sa niskim sadržajem masti, orašaste plodove, majonez sa malo masti, avokado itd.

Večera

Za večeru možete imati pola šolje divljeg ili smeđeg pirinča, ribu itd.

Večernja užina

U večernjoj užini možete pojesti jednu uncu ledenog čaja, crne čokolade, crvenog vina, slatkog voća itd.