Celeb

David Beckham Workout Fitness Rutine & Diet Plan - Healthy Celeb

Давид Бекам

David Beckham je poznati engleski fudbaler. Poznat je po svojim odličnim fudbalskim veštinama i dobrom izgledu. David je rođen 2. maja 1975. godine u Engleskoj. Ubrzo je postao poznat kao fudbaler. Godine 2004. bio je najplaćeniji fudbaler na celom svetu, u smislu reklamnih poslova i plate. Igrao je za mnoge svetski poznate timove i klubove poput Milana, Mančester junajteda itd. U SAD je igrao za Los Anđeles Galaksi.

Dejvid Bekam Fizik

Dejvid Bekam je veliki sportista. Ovaj kvalitet mu pomaže da igra odličan fudbal. Ima vitko telo koje je takođe veoma mišićavo. Njegova visina je 6 stopa, a težina 163 lbs, odnosno oko 74 kg. David je stekao većinu mišića i izdržljivosti dok je naporno radio na fudbalskom terenu. Pored visokog stepena fudbalske obuke, Bekam takođe redovno vežba. Hajde da pogledamo trening i ishranu zvezdnog fudbalera da vidimo kako održava poderano i mišićavo telo i tako dobro nastupa na terenu.

Dejvid Bekam trening rutina

Bekam sprovodi razne vrste vežbi na otvorenom i u zatvorenom kako bi ostao u formi i stekao izdržljivost. David se više fokusira na složene pokrete i vežbe. Različite vežbe koje izvodi su kardiovaskularne vežbe, vežbe sa tegovima, rutinske vežbe za stomak, trening agilnosti, itd. Za fudbalera je od suštinskog značaja da ima čvrste zglobove i kosti kako bi dobro igrao i izbegao povrede mišića. Specijalne vežbe mu pomažu da poveća brzinu i brzinu na terenu. Oni su poznati kao pliometrija. David ne izvodi vežbe sa teškim utezima jer one mogu učiniti njegovo telo glomaznim.

Dejvid Bekam vežba telo

David više voli da izvodi vežbe i vežbe celog tela nego izolacione vežbe koje se fokusiraju na jedan deo tela. Vežbe visokog intenziteta koje sprovodi fokusiraju se na povećanje i maksimiziranje otkucaja srca.

Jedan kardiovaskularni trening Dejvida Bekama sastoji se od trčanja od 5 minuta sa 85 procenata maksimalnog otkucaja srca. Posle odmora od 4 minuta, trčanje se nastavlja tako da ima tri takva seta. Intenzitet ovih treninga David menja tako da trening ne postane monoton. Na primer, može da trči 15 minuta sa 95 procenata svog maksimalnog otkucaja srca, a zatim da se odmori 1 minut da bi izveo još dva takva seta. Takođe izvodi preokrete od 60 jardi koje se sastoje od sprinta na 60 jardi, okretanja nazad i ponovnog sprinta nazad do početne tačke. Period odmora za ovaj trening je 1 minut i Bekam sa lakoćom završava 8 do 10 takvih serija.

Dijeta i ishrana

Da bi održao svoju vitku i mršavu građu, David konzumira manje količine masnih namirnica. Voli ribu i piletinu. Sadržaj proteina u njegovoj ishrani uglavnom potiče od piletine. Za vitamine i minerale, David ide na vegetarijanski način. On jede puno zelenog lisnatog povrća da bi iz svoje ishrane dobio odgovarajuću količinu grube hrane i esencijalnih hranljivih materija poput vitamina i minerala.

Druge namirnice koje David preferira u svojoj ishrani su složeni ugljeni hidrati. Daju Davidu energiju dok smanjuju sadržaj masti u ishrani. Neki od ovih složenih ugljenih hidrata uključuju kupus, spanać, soju i karfiol. David u svoju ishranu ne uključuje namirnice sa visokim glikemijskim indeksom ugljenih hidrata. Zbog toga izbegava da se hrani kukuruznim pahuljicama, belim pirinčem i belim hlebom.

David izbegava namirnice koje dodaju loš holesterol i masnoće u njegovu ishranu jer mogu pokvariti njegovu vitku i mišićavu građu i dati mu dodatnu masu i težinu. Uključuje zdravije masne namirnice kao što su jogurt, maslinovo ulje itd. koje mu pomažu da poveća performanse dok održava svoju težinu. Takođe jede dosta orašastih plodova tokom dana. Jedna zanimljiva činjenica o njegovom načinu ishrane je da David jede zdrave grickalice u redovnim intervalima umesto da jede tri teška obroka dnevno.

Omiljena hrana Dejvida Bekama

Raspored treninga Dejvida Bekama

David voli omlet sa sirom i paradajzom za doručak. Više voli riblji prst u vreme ručka, dok tokom večere voli da jede testeninu bolonjeze.

Kao što vidimo da Dejvid Bekam preduzima mnogo vežbi visokog intenziteta i dopunjuje svoju hranu svim esencijalnim hranljivim materijama. Ovo pomaže Davidu da poveća svoju izdržljivost, poboljša performanse na terenu i održi vitku i mišićavu građu.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found