Celeb

Ninja superpokreti holivudske kaskaderke Jessie Graff - Zdrava slavna osoba

Jessie Graff

Prepreke u Američki nindža ratnik izgledaju nepobedivo jer nekoliko uslovljenih sportista pada tokom različitih faza rijaliti programa. Izgledaju nenadmašno dok neko sa laserskim oštrim fokusom ne dođe i zakuca ih. Popularnost emisije izvire iz elementa nepredvidljivosti. Potrebna je sva hrabrost i odlučnost koju učesnici mogu prikupiti da bi dominirali kursom, osim što su u odličnoj fizičkoj kondiciji.

Emisija koja slavi Elitni fitnes

Kako kaže jedan od izvršnih producenata emisije, koliko god da ste dobar ili iskusan sportista ako vam glava nije na pravom mestu, svakog dana možete pasti. Sada je to ponižavajuće!

Franšiza svetski poznate japanske staze sa preprekama, Sasuke, predstava zahteva od učesnika da pređu niz prepreka bez prolaska kroz različite faze u rastućem redosledu težine dok ne stignu do vrha planine Midorijama; penjanje po užetu od 75 stopa trebalo je da se napravi u roku od 30 sekundi! Prošlo je više od 8 godina od početka emisije i samo dva sportista u sezoni 7 uspela su da završe ceo kurs. Svake sezone postoje novi obrti. Veterani često odlaze rano, a početnici ponekad odu neočekivano daleko.

U prvom redu rijaliti šou kojim dominiraju muškarci, u njemu ne vidite mnogo žena koje učestvuju. Oni koji učestvuju obično bivaju eliminisani za prve 2-3 prepreke. Nije poznato da se žene posebno fokusiraju na gornji deo tela ili snagu stiska, a muškarci koji su otišli daleko u ovom rijaliti šou-u imaju razrađenu atletsku pozadinu koju dodatno podržavaju treninzi tokom cele godine sa namerom da se takmiče u svakoj sezoni. Američki nindža ratnik.

Jessie Graff high kick

Žena koja je razbila stakleni plafon drugim ženama

Jessie Graff je došla i zapanjila sve svojim nastupom 2016. godine tako što je svaki potez tempirala do savršenstva. Iako je učestvovala u prethodnim sezonama i nije mogla sasvim da reši sve prepreke koje su uključivale iskrivljeni zid od 14 stopa, bila je sila sa kojom je trebalo računati u 8. sezona (2016).

Njen stisak je popustio na poslednjoj prepreci u finalu kvalifikacija za LA, ali je ipak stigla dovoljno daleko da pokuša etapu 1 u nacionalnom finalu postavši prva žena koja je to završila. Za sada, Džesi je i jedina žena na svetu koja je uspela da pobedi fazu 1 koju je dizajnirao Sasuke franšiza.

Pogledajte njenu impresivnu trku ispod u kostimu inspirisanom Green Lantern.

Ko je Jessie Graff?

Ne, nije u srodstvu sa Štefi Graf, ali njena atletska snaga nije ništa manje izvanredna. Sa 6 godina je željno počela da se bavi cirkuskom gimnastikom. Sa 12 je bila umetnica na trapezu. Kao skakačica u srednjoj školi, njen prvobitni plan je bio da stigne na Olimpijske igre. Uprkos tome što je bila rekorderka na svom univerzitetu, njen učinak nije bio dovoljno dobar da se kvalifikuje za Olimpijske igre. Odatle pa nadalje, fokusirala se na pronalaženje odmora u Holivudu. Bila je suočena sa ćorsokacima što se tiče glumačkih nastupa, ali agent je primetio njena dostignuća u atletici kako bi je preusmerio ka pronalaženju kaskaderskog posla.

Džesi Graf pokazuje svoj udarac

Znanje koje je Džesi stekla sa fakultetske diplome iz vazduhoplovnog inženjerstva i naknadne obuke u tekvondou, kung fuu i drugim borilačkim veštinama usmereno je na to da bude bolja kaskaderska žena. Sa 12 godina, Džesi je želela da bude superheroj. Sa 32 godine živi svoj san iz detinjstva!

Movie Credits

Džesi je bila deo filmskih projekata visokog profila kao što su Mračni vitez (2008), Transformers: Revenge of the Fallen (2009), G.I Joe: Uspon Kobre (2009), Vitez i Dan (2010), Deveruše (2011), X-Men prve klase (2011), Ted 2 (2015) osim što nudi pomoć iza scene u popularnim TV emisijama. Njen najnoviji rad na TV projektima u udarnom terminu uključuje Супер девојка и Agenti S.H.I.E.L.D.

Jessie Graff zategnut stomak

Stav treba da postane fizički nadljudski

Ono što izgleda nadljudski je samo hvatanje u niz različitih veština i osnovno razumevanje biomehanike za razvoj plana akcije koji će kulminirati u zvezdanom performansu. Sledeće osobine su pomogle Džesi da uradi sve što je danas sposobna.

Prilagodljivost – Džesi tvrdi da je njena najveća snaga u interesu da stalno isprobava različite aktivnosti. Promene u poslednjem trenutku i neizvesnost u koreografiji borbe njenog kaskaderskog rada dale su joj instinkte da pravilno meri svoje pokrete kako bi savladala različite prepreke.

Еластичност – Uprkos njenom dobrom razumevanju staze sa preprekama, Džesi je otkrila da nema dovoljno snage prianjanja, povlačenja i eksplozivne snage nogu da bi uspela daleko u takmičenju. Ona objašnjava da svaka osoba verovatno ima svoje individualne slabosti i da je važno ojačati te elemente u teretani osim vežbanja opštih veština u pripremi intenzivnog fizičkog takmičenja.

Balans – Odmor i trening snage su izuzetno važni da bi se telo zaštitilo od povreda. Oni su ujedno i najdosadniji aspekt svakog treninga. Nakon ACL, MCL i kidanja meniskusa u njenom kolenu; obuka za prevenciju povreda je Jessiein glavni prioritet. Što više mišića radi na dobijanju, jači postaje oklop tela koji štiti vaše zglobove, pod uslovom da se mišići ne preterano koriste do otkazivanja.

Džesi Graf se penja na stenu

Jessiein najbolji savet za zadržavanje dugoročne motivacije

Isprobajte novu aktivnost (čas vežbanja ili sport) nakon svakih nekoliko nedelja posvećene rutine snage i kondicije. Ona toplo preporučuje vazdušnu jogu za poboljšanje prostorne svesti.

Džesijev glavni savetnik za upozorenje

Nemojte se previše uzbuđivati ​​da pokušate previše prerano. Ovo je jedan od saveta koji se i sama trudi da sledi. Jačanje je bolno spor proces i nestrpljenje vas ponekad može naterati da zaboravite granice svog tela. Džesi je trebalo 2 godine da napreduje od samo 3 zgiba do 30 uzastopnih!

Pristup vežbanju i treningu

Videvši uspeh penjača u prelamanju teške staze sa preprekama, Džesi je zatražila pomoć nindže, doktora Noa Kaufmana da joj pomogne da izgradi snagu gornjeg dela tela. Iznenađena kada je shvatila da njeno telo nije u stanju da se pomeri čak ni do najelementarnijih struktura za penjanje, počela je da posvećuje posebnu pažnju intenzivnoj rutini „povlačenja“.

Džesi Graf pokazuje svoju snagu

Veći fokus na leđa, bicepse, podlakticu i snagu hvata

Umesto da trenira leđa i bicepse jednom nedeljno, počela je da ih trenira na svaka 3 dana do neuspeha. Manje oslanjajući se na mašine u teretani, zgibovi su postali njen primarni trening. Ona obično izvodi tri seta zgibova u širini ramena (hip preko ruke), nakon čega slede zgibovi širokim hvatom koji se završavaju zgibovima i uzima 2 minuta odmora između svake tri serije. Džesi ima za cilj onoliko ponavljanja koliko njeno telo može da izdrži sve dok ne oseti kako joj mišići podrhtavaju i na ivici da odustane.

Trening leđa je praćen izvođenjem mrtvih varijacija i završava se krugom sagorevanja bicepsa. Ona iscrpljuje svoje oružje iz svih mogućih uglova menjajući hvat između pronairanih (obrnuti biceps lokni), supiniranih (standardni biceps kovrče) i neutralnih (kovrče sa čekićem) i završava sa propovedničkim pregibima za veću izolaciju bicepsa.

Jessie Graff visi na šanku

Postoji više od jednog načina da se obesite

Viseći sa šipke je sve što vam je potrebno da izgradite čvrstoću prijanjanja od gvožđa. Jessie preporučuje da objesite jednu po jednu ruku. Kada to postane lako, pokušajte da se povučete držeći se za peškire koji vise vertikalno sa šipki. Da bi pojačala snagu u svojim prstima, Jessie takođe koristi Beastmaker fingerboard i prati vežbe koje dolaze uz njega.

Beastmaker fingerboard je popularan rekvizit koji koriste penjači da poboljšaju snagu u svojim rukama i time reformišu svoje veštine penjanja. Sledeći video prikazuje tipičan trening mrtvog vešanja koji se izvodi na njemu.

Jessiein vrhunski trening potez za zakucavanje iskrivljenog zida: Sprint uz stepenice.

Omiljena vežba za agilnost i ravnotežu: Brzinski klizači

Jessie Graff dijeta

Jessiein dan počinje sa vrućom šoljicom kafe pripremljene od aromatizovanih zrna kafe koja takođe funkcioniše kao njen pre treninga. Ona koristi mericu čokolade ili proteina surutke od vanile kao zamenu za mleko ili kremu.

Doručak posle treninga je obično zdrava porcija kajgane kuvanih sa lukom, spanaćem i brokolijem.

Za ručak, Džesi obično jede salatu od kelja. Često koristi grčki jogurt kao preliv za salatu posut borovnicama i brusnicama kako bi salata bila sitnija.

Fizički intenzitet Džesine rutine onemogućava joj da uživa u obilnom obroku tokom dana. Ima smisla osigurati da večera postane najteži obrok njenog dana, tako da sve dodatne, hranljive kalorije mogu pomoći Džesinom telu da se oporavi od razaranja njenog kaskaderskog rada dok ona spava.

Dakle, večera sadrži porciju zelenog povrća uz piletinu ili biftek i deo bilo kog zrna.

Jessie Graff kaskaderka

Jessieina omiljena užina između obroka: YUP proteinske pločice

Omiljeni desert: Grčki jogurt sa izdašnim komadima tamne čokolade.

Jessiein tipičan obrok na setu dok se takmiči uAmerički nindža ratnik: Sendvič ćuretina, spanać, paradajz i avokado dopunjen sa nekoliko proteinskih pločica i kafom pripremljenom od espreso zrna tamne čokolade.