Celeb

Stillmanov plan ishrane – Plan ishrane ostanite vitki – zdrave slavne osobe

Stillmanov plan ishrane

Discovered by dr . Irvin Maksvel Stilman , lekar, sa više od 45 godina iskustva u lečenju gojaznih osoba, Stillmanov plan ishrane je neverovatan plan ishrane za mršavljenje. Plan se zasniva na obrocima sa visokim sadržajem proteina, malo ugljenih hidrata i malo masti.

Program ishrane tvrdi da će konzumacija dijete koja se sastoji od 30 odsto proteina dnevno učiniti vaš metabolizam zauzetim varenjem proteina, što će poboljšati njegovo funkcionisanje. Sam Stilman je izgubio 50 funti ubacivanjem 90% proteina u svoj režim ishrane. Iako je plan malo restriktivan, ali vaše telo će istopiti težinu na zapanjujuće brz način. Otopićete sedam do petnaest funti prve nedelje i pet funti druge nedelje.

Šta je Stillmanov plan ishrane?

Pravilno odabrani prehrambeni artikli iz plana će delovati kao magija na vaše telo. Raspored ishrane naglašava konzumiranje šest malih obroka dnevno, umesto tri velika obroka. Program ishrane će pokrenuti proces ketoze u vašem telu.

Vaše telo ulazi u ketozu, kada ostane lišeno ugljenih hidrata, koji su glavni izvori energije za vaše telo. U nedostatku ugljenih hidrata, vaše telo počinje da razbija masne zalihe uskladištene u vašem telu da dobije energiju, što stimuliše proces brzog gubitka težine.

Budući da su proteini glavni sastojci u planu, nije mnogo naglaska dato zelenom i vlaknastom povrću i voću. Ako osetite nedostatak hranljivih materija, slobodno možete da uzimate vitaminske suplemente kako biste nadoknadili njihov nedostatak.

Faze Stillmanovog plana ishrane

Stillmanov plan ishrane ima tri faze. U prvoj fazi, hranu ćete konzumirati na veoma restriktivan način, jer je plan ishrane zabranio nekoliko namirnica. U drugoj i trećoj fazi, izbačena hrana će se polako i postepeno ponovo uvoditi u vašu ishranu.

Program ishrane nastoji da vas zauvek održava u savršenoj i vitkoj formi. Ako dobijete tri funte ili više u drugoj ili trećoj fazi, preporučuje se da se vratite na prvu fazu i pokrenete proces mršavljenja.

Vežbe u Stillmanovom planu ishrane

Stillmanov program ishrane značajno se oslanja na vrednost treninga. Da biste ostali u formi i vitki, možete vežbati trening otpora ili snage. Pošto je dizanje tegova glavno sredstvo treninga otpora, bez udaranja u teretane, lako možete nabaviti bučice kod kuće i vežbati dizanje tegova. Osim što će tonirati vaše telo, takođe će povećati vašu snagu i izdržljivost. Dok će sklekovi tonirati vaš stomak, vožnja bicikla i trčanje će vam omogućiti da vežbate celo telo.

Preporučene namirnice Stillmanovog plana ishrane

Stillmanov plan ishrane preporučuje uključivanje nekih ključnih namirnica u vašu ishranu. Hajde da ih pogledamo.

Možete slobodno da konzumirate hranu bogatu proteinima koliko god želite. Možete da jedete nemasno meso, tvrda ili meko kuvana jaja, nemasni sir, kao što je svježi sir, sir, farmerski sir, niskokalorični želatin, posnu ribu kao što su vahnja, iverak, bakalar i morske plodove kao što su ostrige, škampi, jastozi , rakovi itd. u vašoj ishrani. Sve ove namirnice koje su bogate proteinima mogu da vas održe zadovoljnim duže vreme.

Osim toga, plan preporučuje da pijete dovoljno vode u toku dana kako biste hidrirali svoje telo. Pošto ishrana sa niskim sadržajem ugljenih hidrata čini da ćete postati žrtva dehidracije, pićete osam do deset čaša vode dnevno da biste ispunili potrebe svog tela za vodom. Povremeno možete popiti čaj, kafu i dijetalna gazirana pića.

Zabranjena hrana Stillmanovog plana ishrane

Budući da je Stillmanov plan ishrane veoma restriktivan, eliminisao je bezbroj namirnica sa liste menija. Hajde da saznamo neke od zabranjenih namirnica plana dijete.

Dodavanje ukusa hrani

Namirnice bogate ugljenim hidratima i mastima kao što su kečap, majonez, prelivi za salatu i drugi sastojci koji dodaju ukus su izbačeni iz plana ishrane. Međutim, ako želite da poboljšate ukus jela, dozvoljeno je da koristite razne vrste bilja i začina.

Масна храна

Masna hrana kao što je živina sa gustom kožom, margarin, punomasni mlečni proizvodi, masnoća, pržena hrana, tartar, sos, sos itd. spadaju pod zabranjenu hranu.

Šećer

Bez obzira da li je prirodan ili rafinisan, sve vrste šećera su ograničene u planu. Osim smeđeg šećera, belog šećera, melase, prirodnog šećera, kukuruznog sirupa, sirupa od trske itd., u planu su uzdržani i drugi rafinisani šećeri kao što su voćni sokovi, voće, slatkiši, slatki deserti, pića za zaslađivanje sirupa itd.

Скроб храна

Skrobna hrana kao što su testenine, beli hleb, ječam, cela pšenica, sušeni krompir, mahunarke itd. spadaju pod zabranjenu hranu. Uzdržaćete se od njih.

Воће и поврће

Za razliku od drugih planova ishrane, koji insistiraju na konzumiranju voća i povrća, Stillmanov plan ishrane je takođe eliminisao voće i povrće sa liste namirnica. Ne bi trebalo da konzumirate čak ni celer ili zelenu salatu.

Alkohol

Alkohol koji sadrži veliku količinu ugljenih hidrata, koji je glavna zabranjena namirnica u planu, spada u kategoriju zlokobnih pića. Plan ne daje ljudima na dijeti slobodu da piju alkohol čak i povremeno.

Nedostaci Stillmanovog plana ishrane

Plan će istopiti brojne kilograme iz vašeg tela za vrlo kratko vreme. Međutim, trebalo bi da se konsultujete sa svojim lekarom pre nego što se pridržavate plana. A u slučaju da već patite od nekih zdravstvenih problema, veoma je važno da se ne pridržavate plana ishrane bez strogog nadzora stručnjaka za zdravlje ili fitnes.

Program ishrane ima brojne nedostatke, hajde da pogledamo neke od glavnih.

  • Dijeta sa visokim sadržajem proteina preporučena u planu ishrane može dovesti do nekoliko problema kao što su zatvor, opadanje kose, visok holesterol, kamen u bubregu, pa čak i rak.
  • Uklanjanje voća i povrća iz plana ishrane nije znak zdravog plana ishrane. Voće i povrće unose nekoliko vitalnih hranljivih materija u vaše telo i nijedan dodatak na svetu ne može da ispuni njihov nedostatak.
  • Plan vam može omogućiti kratkoročni gubitak težine, ali ćete verovatno povratiti svu izgubljenu težinu jer ćete se vratiti starim navikama u ishrani.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found