Celeb

Članovi LANY-a, turneja, informacije, informacije o muzici, zanimljive činjenice, trivijalnosti

Članovi LANY-a Jake Goss, Paul Klein i Charles Priest

LANY je indi-pop trio koji je formiran u Nešvilu 2014. godine i od tada je objavio više albuma, produženih pesama i pesama poput Proizvedeno u Holivudu, ILYSB, Волео сам те, Malibu Nights, LANY, Akronimi, Gde su dođavola moji prijatelji, Ako je vidiš, и Thru These Tears. „LANY“ je skraćenica za „Los Angeles New York“ i bend je sarađivao sa nekoliko umetnika kao što su Julia Michaels i Lauv.

Članovi

Paul KleinLeslie PriestJake Goss
  • Pol Džejson Klajn – glavni vokal, klavir, klavijature, gitara
  • Čarls Lesli Prist – klavijature, sintisajzeri, gitara, prateći vokali
  • Jake Clifford Goss – bubnjevi, perkusije, sempling pad

Touring Member

  • Đulijano Piculo – klavijature, sintisajzeri, gitara, podloga za semplovanje

Poreklo

Los Anđeles, Kalifornija, Sjedinjene Američke Države

Žanrovi

Indi pop, sint-pop, drim pop

Etikete

Polydor Records Ltd., Interscope Records

Godina formiranja

2014

Prva glavna turneja

Bend je otišao na svoju prvu turneju pod nazivom Make Out Tour u 2016. godini.

Singing Portfolio

  • Godine 2014. bend je objavio svoj prvi EP Akronimi i jedna od njegovih pesama pod naslovom ILYSB postao prilično popularan.
  • LANY objavio je svoj prvi istoimeni studijski album 30. juna 2017. preko Polydor Records-a i uključuje popularnu pesmu benda ILYSB. Album je rangiran na 4. mestu Najbolji rok albumi SAD (bilbord) grafikon i Novi Zeland Heatseeker albumi (RMNZ) grafikon, na broju 5 na Najbolji alternativni albumi u SAD (bilbord) grafikon, a na broju #32 dalje Američki bilbord 200 grafikon.
  • 5. oktobra 2018. grupa je objavila svoj 2. studijski album pod nazivom Malibu Nights preko Side Street Entertainment i Polydor Records. Огласна табла opisao je album kao „najranjiviji rad benda do sada” i skup od „devet bujnih pop pesama” i bio je rangiran na 36. mestu na listi. Američki bilbord 200 grafikon.

LANY Facts

  1. пре него што LANY, Jake Goss i Les Priest su bili povezani sa projektom pod nazivom WRLDS dok je Pol Klajn nekada radio kao solo umetnik.
  2. Bend je služio kao prateća na turneji Zella Day On Tour (2015), Halsey's Badlands Tour (2015-2016), Troye Sivan's Blue Neighborhood Tour (2016), Ellie Goulding's Delirium World Tour (2016) i svetska turneja Džona Majera The Search for Everything (2017).
  3. LANY takođe je nastupao na festivalima kao što su Lollapalooza, Bonnaroo Music Festival, Firefly Music Festival i Outside Lands Music and Arts Festival.

Istaknuta slika od LANY / Instagram

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found